U bevindt zich hier : smo

SMO: Social Media Optimization

Nu de sociale netwerken als paddestoelen uit de grond vliegen en internetters via deze netwerken contact met elkaar hebben, is het bijna onmogelijk om online de volledige aandacht op een product of dienst te krijgen, zonder de sociale netwerken hierin te betrekken.

De online communicatie neemt steeds verder toe, waarmee een professionele online reputatie ook steeds belangrijker wordt. SMO is hiermee de aanvulling op SEO.

Het doel van Social Media Optimization

Bezoekers van uw website of gebruikers van uw dienst of product, moeten een betrokkenheid gaan voelen, waardoor ze uw merk en diensten online gaan delen en bediscussiëren met andere deelnemers van hun netwerk.  Hiervoor moeten ze zich dus bewust zijn van uw online aanbod.

Wanneer dit lukt, stijgt de naamsbekendheid en het verkeer naar uw website. Bovendien is er een grote kans dat er in de sociale netwerken positieve berichten over u worden uitgewisseld.

Wanneer de inhoud nuttig, onderhoudend en interessant wordt gevonden, dan verspreid deze zich zonder uw toedoen over het netwerk. Als u daarnaast als expert op een bepaald gebied een (online) reputatie weet op te bouwen, wordt de belangstelling en bekendheid alleen maar groter.

Niet vanzelf

Afwachten tot de bezoekers vanzelf op uw pagina's komen is echter geen goede optie! Selecteer de juiste sociale netwerken en breng uw nieuws en dienstenaanbod er naar toe.

In het algemeen is gebleken dat 10 tot 15% van de gebruikers via Sociale Media op hun bestemmingspagina komen.

Columns over Website optimalisatie