Columns

Maandelijks nieuwe bijdragen en inzichten over zoekmachinestrategiën.

iPhone App als marketinginstrument

In beeld blijven bij je doelgroep is lastig. Het uitgebreide aanbod in marketingkanalen onvat sinds een tijdje ook de iPhone® en iPad® App.

Wat is een App?

Een App (afkorting van Applicatie) is een klein programmaatje dat, in het geval van een iPhone of iPad, via iTunes App Store op het apparaat geïnstalleerd kan worden. Apps zijn er in veel verschillende varianten. Denk hierbij aan:

  • Apps met aanbiedingen
  • Apps met navigatie en locatie functie
  • Apps met tips
  • Apps met nieuws
  • Apps met ...

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is meestal wel een App bij te vinden.

Populariteit Apps

Het is dus niet zo gek dat iPhone Apps enorm in trek zijn. Ze zijn eenvoudig in gebruik, vaak gratis of voor een relatief klein bedrag te kopen en bieden snel de informatie die je zoekt.

Dit vaak in tegenstelling tot het gebruik van een browser op je smartphone, die meestal niet met één vinger te bedienen is.

Naamsbekendheid door een eigen App

Het is dan ook zo gek nog niet om de online aangeboden informatie in de vorm van een (gratis) App aan te bieden. Naast de hoge gebruiksvriendelijkheid ben je regelmatig bij de gebruiker in beeld, via het icoon op de iPhone.

Zelfs wanneer de gebruiker de App niet nodig heeft, zal toch het icoon even gezien worden bij het gebruik van het apparaat.

Informatieve App met lage investering

Om de kosten hoef je het niet te laten. Hardworks realiseert een complete iPhone App voor een relatief laag bedrag. Omdat de App zelf te actualiseren is, kan deze multifunctioneel worden ingezet.

Lees meer over de iPhone App de mogelijkheden en de referenties op www.hardworks.nl/iphone/
Apple, the Apple logo, iPhone, iPod touch, and iTunes are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. iPad is a trademark of Apple Inc. App Store is a service mark of Apple Inc. Content purchased from the iTunes Store is for personal lawful use only.Don’t steal music.
Dennis Oosting
06-01-2011
Terug

Columns over Website optimalisatie